Saturday, March 2, 2013

Tips Untuk Menjaga Keselamatan Kereta

Hi semua crew-crew sagat *lambai tangan* , hari ni adik nak ajar cara nak menjaga keselamatan kereta kakak sekalian. Mungkin kakak2 pernah dengar tentang kecurian kereta diseluruh malaysia betul tak ? Kalau kereta dah kena curi, macam mana nak join sagat crew ? Bagi kakak2 yang keretanya dicuri, disini adik akan tunjukan Tips2 Untuk Menjafa Keselamatan Kereta:-

1. Parking Kereta: Jangan lah parking kereta dibelakang rumah/flat , kalau nak parking biar ade kereta lain block didepan dan dibelakang kereta, kalau suka parking tempat lain, cuba parking di kedai2 berdekatan ke, tempat2 yang ada ramai orang ke, pencuri suka mencuri ditempat2 yang sunyi dan tidak ramai pengunjung .

2. Kunci: Selepas mendapat tempat sesuai untuk parking, kita juga perlulah mengunci kereta, mungkin yang belum beli lagi steering lock kereta , kakak2 boleh lah mencari click disini , kalau boleh beli 2 steering lock sekali , kunci dua kali kat steering tu , tak pun kalau nak lebih selamat , buat lah macam dalam cerita Mr. Bean nak pergi mana2 je cabut steering , senang dan selamat .

Maybe itu je kot yang dapat adik kongsi , walaupun sikit tapi bermanfaat , sekian saja BuBye .

No comments :

Post a Comment

Jom Geng Sagat Komen-Komen di sini, Komen yang baik-baik je tau :D